Στα πλαίσια του 32ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής Παίδων με Διεθνή Συμμετοχή θα λάβει χώρα Κλινικό Εργαστήριο (Colorectal Course and Workshop) για Χειρουργούς Παίδων, που θα έχει ως αντικείμενο μερικά από τα κύρια θέματα του Συνεδρίου, δηλ. Ορθοπρωκτικές Συγγενείς Ανωμαλίες και Συγγενές Μεγάκολο (ν. Hirschsprung). Διακεκριμένοι ξένοι συνάδελφοι με επικεφαλής τον Καθηγητή Marc Levitt από το Οχάϊο των ΗΠΑ θα χειρουργήσουν επιλεγμένα περιστατικά και όσοι εγγραφούν για να παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να τους συναντήσουν και να συζητήσουν σε πραγματικό χρόνο τα πρακτικά θέματα της χειρουργικής αντιμετώπισης αυτών των δύσκολων περιπτώσεων. Το Κλινικό Εργαστήριο θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (ολοήμερο) και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 (μέχρι το μεσημέρι) στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού” και θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου και αμφίδρομη διαδραστική επικοινωνία με το Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, απ’ όπου οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι θα παρακολουθούν και θα συμμετέχουν σε πραγματικό χρόνο στα δρώμενα εντός του χειρουργείου. Η συνδυασμένη συμμετοχή σε Συνέδριο και Κλινικό Εργαστήριο προσφέρεται με μεγάλη έκπτωση στην τιμή εγγραφής, που γίνεται μεγαλύτερη με προεγγραφή μέχρι την 31η Αυγούστου 2019. Το κόστος εγγραφής στο Workshop μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Παραλλήλως θα υπάρξει Ορθοπρωκτικό Νοσηλευτικό Σεμινάριο-Φροντιστήριο για Νοσηλευτές που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη μετεγχειρητική αγωγή και φροντίδα των ασθενών, που χειρουργήθηκαν με Ορθοπρωκτική Ανωμαλία (Ατρησίες Ορθού) ή Συγγενές Μεγάκολο. Το Σεμινάριο-Φροντιστήριο θα γίνει τις ίδιες μέρες με το Κλινικό Εργαστήριο στους χώρους του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού”, που θα διατεθούν προς τούτο από την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και θα διευθύνεται από εξειδικευμένες Νοσηλεύτριες από το Οχάϊο των ΗΠΑ, συνεργάτες του Καθηγητού Marc Levitt στο ειδικό κέντρο για τέτοια περιστατικά, Center for Colorectal and Pelvic Reconstruction, Nationwide Children’s Hospital του Colombus, Ohio, USA. Το ελάχιστο κόστος εγγραφής Νοσηλευτών στο Σεμινάριο-Φροντιστήριο είναι συμβολικό και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Η ομάδα των διεθνώς διακεκριμμένων χειρουργών και νοσηλευτών, που θα διευθύνουν το Κλινικό Εργαστήριο και το Σεμινάριο-Φροντιστήριο, ενεργεί αφιλοκερδώς και καλύπτει εξ ιδίων τα έξοδα ταξιδίου προς τη χώρα μας.

Τα χειρουργεία του Κλινικού Εργαστηρίου θα διευθύνονται από τους Καθηγητές:

  • Prof. Marc Levitt, Colombus, Ohio, USA
  • Prof. Timothy Lee, Huston, Texas, USA
  • Prof. Stuart Hosie, München, Germany

Βιογραφικά στοιχεία για τους παγκοσμίου φήμης συναδέλφους, που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα διεθνώς, ΕΔΩ.

Το Νοσηλευτικό Σεμινάριο-Φροντιστήριο θα διευθύνεται από τις εξειδικευμένες στο αντικείμενο Νοσηλεύτριες:

  • Casey Trimble
  • Natalie Rose

Σχετικές πληροφορίες και βιογραφικά ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα του Colorectal Workshop for Paediatric Surgeons και του Nursing Colorectal Course περιέχεται στο Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Υπενθυμίζεται ότι για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος η καλή γνώση της Αγγλικής είναι απαραίτητη.