Εγγραφή στο Συνέδριο

Βρείτε τη φόρμα εγγραφής του συνεδρίου.

Εγγραφή στο Workshop

Βρείτε τη φόρμα εγγραφής του workshop.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Δείτε τις σημαντικές ημερομηνίες του Συνεδρίου

Περιλήψεις

 

Κατάθεση περιλήψεων online.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Έχω την τιμή για μια φορά ακόμη να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 32ου Πανελλήνιου Συνέδριου Χειρουργικής Παίδων με Διεθνή Συμμετοχή να παρακολουθήσετε το επερχόμενο Συνέδριο της Εταιρείας μας, που θα γίνει στην Αθήνα, 3 -6 Οκτωβρίου 2019. Χάρις στην ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών οι επιστημονικές συνεδριάσεις της σημαντικότερης εκδήλωσης, που διοργανώνει ανά διετία η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Παίδων, θα λάβουν χώρα στο φιλόξενο και άρτια εξοπλισμένο Αμφιθέατρο του Ομίλου στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Στα κύρια θέματα του 32ου Συνεδρίου σημαντική θέση κατέχει η παιδική κακοποίηση, “Το κακοποιημένο Παιδί”, ζήτημα επίκαιρο, που εμφανίζει προοδευτική έξαρση και απασχολεί όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια την κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα. Η διεξοδική ανάλυση του θέματος περιλαμβάνει διαλέξεις και στρογγύλες τράπεζες, στις οποίες συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Άλλα σημαντικά κύρια θέματα του Συνεδρίου αποτελούν οι ορθοπρωκτικές ανωμαλίες και το συγγενές μεγάκολο, για τα οποία οι σύνεδροι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν διαλέξεις και στρογγύλες τράπεζες με τη συμμετοχή μερικών από τους επιφανέστερους και πλέον διακεκριμμένους, παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης, χειρουργούς παίδων, όπως ο Καθηγητής Marc Levitt, Ohio State University, ο Καθηγητής Stuart Hosie, München, Germany και ο Dr. Timothy Lee, Houston, Texas. Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο προσυνεδριακό Colorectal Surgery Course και Workshop, που θα περιλαμβάνει διαλέξεις και διαδραστική real time παρακολούθηση χειρουργείων ορθοπρωκτικών ανωμαλιών και συγγενούς μεγακόλου και θα διευθύνονται από τους διάσημους ξένους προσκεκλημένους μας.

Η παράλληλη διεξαγωγή Νοσηλευτικού Colorectal Course από έμπειρες στα θέματα αυτά νοσηλεύτριες, που εργάζονται με τον Prof. Marc Levitt στο Center for Colorectal and Pelvic Reconstruction, Nationwide Children’s Hospital, Columbus, Ohio, θα δώσει την ευκαιρία στους νοσηλευτές μας να εξειδικευτούν στην ορθοπρωκτική νοσηλευτική, αντικείμενο σχεδόν άγνωστο στη χώρα μας.

Όπως είναι φυσικό, η θεματολογία του 32ου Συνεδρίου δεν εξαντλείται εδώ. Υπάρχουν ελεύθερες ανακοινώσεις, διαλέξεις και στρογγύλες τράπεζες για όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Χειρουργικής Παίδων και ιδιαίτερα για όσα σοβαρά προβλήματα νεογνών, παιδιών και εφήβων απασχολούν την ειδικότητα με αντιγνωμίες και διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις.

Ακόμη δεν πρέπει να αγνοηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα στον συνεδριακό και προσυνεδριακό χώρο, όπως είναι η διάλεξη του εφευρέτη και Καθηγητή κ. Γεωργίου Θ. Παυλίδη για τον σχολικό εκφοβισμό κατά την τελετή έναρξης και η έκθεση ζωγραφικής των καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τον πίνακα-έμβλημα του Συνεδρίου.

Για όλα όσα θα παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του δικού σας 32ου Πανελλήνιου Συνέδριου με Διεθνή Συμμετοχή σας παρακαλούμε να ενημερώνεστε συχνά από την ιστοσελίδα του, www.gaps.gr/congress2019, σας ευχαριστούμε και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε καθολικά και ενεργά.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

              Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Π.

Διευθυντής Β΄ Παιδοχειρουργικού Τμήματος

  ΓΝΠΑ «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

Αιγίδες

Χορηγοί