Η Β’ Χειρουργική Κλινική του Γ.Π.Ν. Παίδων Αθηνών “ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” διοργάνωσε Παιδοχειρουργική Ημερίδα στο Αμφιθέατρο “καθηγητού Κων/νου Παπαδάτου” του Νοσοκομείου το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε προς τιμήν της ομάδος που απετέλεσε τον πυρήνα των πρώτων Χειρουργών Παίδων του Νοσοκομείου υπό τη διεύθυνση του αειμνήστου Ν. Βογιατζή και τελούσε υπό την αιγίδα :

  • της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων
  • της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
  • του Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας είχε προσκαλέσει όλους τους Χειρουργούς Παίδων, μέλη της Εταιρείας, Παιδιάτρους, φοιτητές και συναδέλφους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων να τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και δόθηκαν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μεγάλη και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε, υιοθετώντας προτροπές πολλών απ’ τους παρισταμένους, να την καθιερώσει ως τακτική ετήσια εκδήλωση, που θα οργανώνεται από την Β’ Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” με την ονομασία “ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Ν. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ”. Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/της της 1ης Υ.Π.Ε. κ. Χατζής Α., ο καθηγητής Χειρουργικής του ΕΚΠΑ κ. Μπράμης Ι., ο καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Καφετζής Δ., ο Δ/ντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου κ. Παπαδάτος Ι., πολλοί γνωστοί Χειρουργοί Παίδων του Λεκανοπεδίου και πλήθος συναδέλφων από διάφορες ειδικότητες. Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε για όλους η συγκινητική παρουσία στενών συγγενών της οικογενείας Κυριακού, της ζωγράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού κ. Ρένας Τζολάκη και της γνωστής πρωταγωνίστριας του Θεάτρου μας κ. Μαριέττας Ριάλδη. Το επιστημονικό πρόγραμμα και οι συζητήσεις που το συνόδευσαν συγκέντρωσε την προσοχή και τα κολακευτικά σχόλια των παρισταμένων, που έζησαν συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές ακούγοντας τους επώνυμους Χειρουργούς Παίδων, μέλη της ομάδας του Ν. Βογιατζή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, να αναφέρονται στην πληθωρική προσωπικότητα του ανθρώπου και επιστήμονα που υπήρξε ο Διευθυντής τους. Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικά δώρα οι κ. Γ. Εμμανουήλ, καθηγητής κ. Δ. Κεραμίδας και κ. Κ. Σκόνδρας.