Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ισχύουσες διατάξεις για τη διοργάνωση Συνεδρίων υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία, που πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη και οι φίλοι της ΕΕΧΠ:

1. Τα Ιατρικά Συνέδρια διοργανώνονται υποχρεωτικά με ταυτόγχρονη φυσική παρουσία ορισμένου αριθμού συνέδρων και διαδικτυακή παρακολούθηση όλων των λοιπών εγγεγραμμένων.

2. Ο επιτρεπόμενος αριθμός των εισερχομένων στις αίθουσες του Συνεδρίου μπορεί να ανέρχεται στο 70% της συνολικής χωρητικότητας υπό την προϋπόθεση ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Απαραίτητη η επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού κατά την είσοδο.

Το Δ.Σ. της EUPSA με προηγούμενη απόφασή του έχει προκρίνει τη διοργάνωση του 22ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου μόνο με φυσική παρουσία. Αν οι σχετικές διατάξεις της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του Συνεδρίου (1η Σεπτεμβρίου) η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με αυτές.

Έχοντας υπόψιν όλα τα προηγούμενα συστήνουμε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΧΠ:

Α. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθείτε τακτικά την ιστοσελίδα μας για άμεση πληροφόρηση όλων των εξελίξεων. Θα λάβετε επιπλέον ενημερωτικό newsletter σε περίπτωση σημαντικών αλλαγών στη διοργάνωση,

Β. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους να φροντίσουν να διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού (με πάροδο 14 ημερών από την τελευταία δόση εμβολίου), εάν επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία τις εργασίες του Συνεδρίου και τις δορυφορικές εκδηλώσεις (courses, social program κλπ.).

Γ. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε διαδικτυακά προετοιμασθείτε για άμεσες ενέργειες μόλις ανακοινωθεί η απόφαση του Δ.Σ. της EUPSA για την υποχρεωτική συμμόρφωση με τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Δ. Η καθυστέρηση της εγγραφής δεν έχει νόημα, αφού η οριστική απόφαση είναι να ισχύσει το ίδιο ποσό για φυσική και διαδικτυακή παρακολούθηση. Στο σημείο αυτό πρέπει πάντες να γνωρίζουν ότι η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης και η απόφαση δεν είναι δική της.