Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Είναι τιμή και χαρά για το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων και για εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο, η ανακοίνωση του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικής Παίδων, με Διεθνή Συμμετοχή, στις 20-22 Οκτωβρίου 2023, στο Mediterranean Palace Hotel, στην πανέμορφη και ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης.  

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Παίδων, διάδοχος της άλλοτε “Ελληνικής Παιδοχειρουργικής Εταιρείας” συμπληρώνει φέτος 48 χρόνια ζωής, εκπροσωπεί 160 περίπου παιδοχειρουργούς, ενώ έχει και δόκιμα μέλη που είναι ειδικευόμενοι παιδοχειρουργοί καθώς και πάρεδρα μέλη από άλλες συναφείς ειδικότητες. Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της μέχρι και σήμερα παραμένει πιστή στον σκοπό της που δεν είναι άλλος από την προαγωγή της Χειρουργικής Παίδων στην Ελλάδα και την αξιοποίηση του επιτελούμενου από τους Έλληνες Χειρουργούς Παίδων έργου, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της επιστημονικής υπόστασης των ιδίων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου θα εστιάσει σε αυτόν τον σκοπό, αφού θα περιλαμβάνει όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο Χειρουργό Παίδων αλλά και θα συμβάλλει στη διάχυση νέας γνώσης από καταξιωμένους συναδέλφους από Ελλάδα και εξωτερικό. Η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων, προβληματισμών και εμπειριών, θα προσφερθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και θα αποτελέσουν εφόδια για την άσκηση της Χειρουργικής Παίδων και της παροχής καλύτερης ποιότητας φροντίδας στο παιδί. Στρογγυλές Τράπεζες, Διαλέξεις, Προφορικές & Αναρτημένες Ανακοινώσεις αλλά και παράλληλα courses θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων μοιραζόμαστε την αγάπη και το πάθος για το λειτούργημα μας.

Τα εχέγγυα για την επιτυχία του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου τα εξασφαλίζουν η συμμετοχή όλων μας και η μακρόχρονη εμπειρία της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων στη διοργάνωση Πανελληνίων και Διεθνών πλέον Συνεδρίων.

Όλα τα παραπάνω δεν θα επιτευχθούν χωρίς την ενεργή παρουσία όλων μας που με την καθημερινή εργασία μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, διαρκώς διευρύνουμε τον ρόλο του Χειρουργού Παίδων ως θεραπευτή για το παιδί και συμπαραστάτη για τον γονιό.

Σας περιμένουμε όλους!!!

Δρ. Γεώργιος Τσικόπουλος

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων

Σημαντικές ημερομηνίες

20 Φεβρουαρίου 2023

Έναρξη υποβολής περιλήψεων

20 Φεβρουαρίου 2023

Έναρξη εγγραφών

23 Ιουλίου 2023

Λήξη υποβολής περιλήψεων

8 Σεπτεμβρίου 2023

Λήξη εγγραφών early bird

20 Οκτωβρίου 2023

Έναρξη Συνεδρίου & Εναρκτήρια Τελετή

22 Οκτωβρίου 2023

Λήξη Συνεδρίου