Η 2η Παιδοχειρουργική Ημερίδα “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ”, που έγινε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχών, όσο και από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών ανακοινώσεων, που έγιναν κατά τη διάρκεια των εργασιών της. Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια έγιναν από όσους την παρακολούθησαν για τις διαλέξεις των δύο διακεκριμμένων Ευρωπαίων συναδέλφων που είχαν προσκληθεί, του Mr. Peter Cuckow, Lead Paediatric Urologist, από το Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου και του Prof. Ole Henrik Nielsen, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης. Η Οργανωτική Επιτροπή προσπάθησε να προβάλει τους εκκολαπτόμενους Παιδοχειρουργούς, που είναι η ελπίδα μας για το μέλλον και έτσι στο βήμα των ανακοινώσεων βρέθηκαν μόνον νέοι γιατροί, ειδικευόμενοι της Παιδοχειρουργικής, που ανακοίνωσαν εργασίες από τις Κλινικές του Λεκανοπεδίου, όπου εκπαιδεύονται. Η εντυπωσιακή παρουσία τους και οι γνώσεις τους έκαναν αίσθηση και προκάλεσαν διθυραμβικά σχόλια από όλους τους παρισταμένους.

Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ρεγγίνα Θεάκου, που κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής κ. Δ. Καφετζής, η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Π. Τσούγια, η Αναπλ. Καθηγήτρια Νοσηλευτικής κ. Β. Μάντζιου, ο Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής κ. Ν. Καλαχάνης, η πολιτικός και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη, ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Άλκης Πασαλίδης, ο λογοτέχνης και ζωγράφος κ. Άγγελος Γόντικας, πολλοί Παιδοχειρουργοί, συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων, φοιτητές και νοσηλευτές. Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού προγράμματος της Ημερίδας τιμήθηκαν οι διακεκριμμένοι Έλληνες Παιδοχειρουργοί, που υπήρξαν Διευθυντές γνωστών Παιδοχειρουργικών Κλινικών και δάσκαλοι πολλών νεώτερων συναδέλφων κ.κ. Γεώργιος Γιαννουλόπουλος, Μανώλης Ανδρουλακάκης, Σταύρος Αργιανάς και Λεωνίδας Δημητρίου. Μαζί τους στο προεδρείο των εργασιών της Ημερίδας βρέθηκαν οι Σπύρος Αντύπας, Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”, Παντελής Νικολαΐδης, Διευθυντής στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού”, Μιχάλης Σούτης, Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ” και ο Καθηγητής της Παιδοχειρουργικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Γεώργιος Βάος. Το ακροατήριο τους άκουσε με συγκίνηση να αναφέρονται με λίγα αλλά μεστά λόγια στο έργο και την προσφορά των τιμώμενων συναδέλφων και χειροκρότησε θερμά κατά την απονομή τιμητικού αναμνηστικού δώρου στον καθένα.

Ιδιαίτερη εντύπωση και θετικότατα σχόλια προκάλεσε η συμμετοχή των νοσηλευτριών των Χειρουργικών Κλινικών του Νοσοκομείου “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού” στο επιστημονικό πρόγραμμα της Ημερίδας. Οι εργασίες που παρουσιάσθηκαν απέδειξαν έμπρακτα την πολύτιμη συνεισφορά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στα παιδιά και διεκήρυξαν το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των λειτουργών της. Δεν είναι υπερβολή η δήλωση κάποιου από τους συμμετέχοντες “έκλεψαν την παράσταση”.