Το πρόγραμμα των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΕΧΠ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ενδιαφέρον των ακροατών, που αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή τους, επιτρέπει να ελπίζουμε ότι τα μαθήματα του Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων, που σχολιάσθηκαν ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και άκρως επιμορφωτικά από το ακροατήριο, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα (κατηγορία ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ/ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ) οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για αξιολόγηση των αποκτηθέντων γνώσεων. Η απάντηση στις ερωτήσεις αυτές αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στους αντίστοιχους τομείς και να επιβεβαιώσουν την ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις σε συγκεκριμμένες θεματικές ενότητες. Το έπαθλο επιτυχούς παρακολούθησης των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων 2013-2014 (δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο της BAPS – Ιούλιος 2014, Edinburgh, Scotland), που είχε θεσμοθετηθεί χάρη στην ευγενική προσφορά του Γ. Βογιατζή στη μνήμη του πατέρα του, κατέκτησε ο κ. Κων/νος Ζάχος. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του νικητού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταβληθούν από το ταμείο της Εταιρείας.

Το πρόγραμμα για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 διαμορφώνεται ήδη, θα ολοκληρωθεί σύντομα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ” της ιστοσελίδας μας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους αλλά ιδιαίτερα στους νέους εκπαιδευόμενους παιδοχειρουργούς. Ελπίζουμε να αποτελέσουν πόλο έλξης και για τους μη Νοσοκομειακούς του Ε.Σ.Υ. Χειρουργούς Παίδων, των οποίων η συμμετοχή την προηγούμενη χρονιά ήταν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Η παρακολούθηση για να θεωρηθεί επιτυχής θα πρέπει να γίνει ανελλιπώς (θα επιτραπεί το πολύ μία απουσία χωρίς εξαιρέσεις) και θα υπάρχει αξιολόγηση των συμμετεχόντων μέσω διαδικτύου με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των μαθημάτων του τρίτου κύκλου (2014-2015) έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ”), για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν χωρίς προβλήματα αναγκαστικών απουσιών.

Χάρις στην ευγενική χορηγία του Γεωργίου Νικ. Βογιατζή, υπάρχει και φέτος έπαθλο για τον ειδικευόμενο παιδοχειρουργό, που θα αριστεύσει στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα του Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015. Λεπτομέρειες υπάρχουν διαθέσιμες στη Γραμματεία της ΕΕΧΠ.

Τα μαθήματα κάθε Εκπαιδευτικού Έτους είναι μηνιαία από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο (10 τον αριθμό), ημέρα Τετάρτη συνήθως, ώρα 18:00-20:00 και γίνονται στο Αμφιθέατρο “Καθηγητής Κων/νος Παπαδάτος” του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”.